Tartalom

Saját vélemény zenéről, filmről, könyvről, utazásról és minden ami közbejön.

Olvasói vélemény

Szavazás
Melyik stílus áll hozzátok a legközelebb?

black
gothic/symphonic
folk/pagan/epic
(melodic) death
thrash
core
doom
heavy/power

Boszorka-poszt

2011.01.28. 12:59 :: Swamplord

A legutóbb megkezdett filmes vonalon maradva jöjjön most a beígért Boszorkányvadászat kritikája, ami néhány napig az utolsó lesz e témakörben, hisz mint korábban írtam, hamarosan az Átölel az éjszaka c. könyvről esik majd pár szó, illetve tegnap a Dark Love 2. részét is egy szuszra kivégeztem, továbbá úgyfest, hogy az Off-metal rovatba is megtaláltam a következő alanyomat, nem is beszélve a holnapi bécsi koncert majdani beszámolójáról. Apropó rovat. Mint látjátok, sikerült egy szavazást összeeszkábálnom a jobb oldalra, úgyhogy ezáltal is várom a véleményeket/kívánságokat, most éppen az aktuális könyves rovattal kapcsolatban. Mindenki csak egy voksot küldhet és értelemszerűen a legtöbb szavazatot kapott mű tartalma kerül majd bemutatásra részletekben. Szóval minden témában lesznek bőven bejegyzések és ha nem is feltétlenül naponta, de igyekszem rendszeresen frissíteni a blogot.

No de lássuk, mit nyújt Nicolas Cage legújabb filmje. Legnagyobb megdöbbenésemre sok helyen rengeteg kritika érte mostanában főhősünket, pedig Nicolas egyike azon kevés férfi színészeknek, akik jelenlétét kimondottan örömmel fogadom a mozivásznon. Most azonban Claire Foy-ra még nála is kíváncsibb voltam, már csak azért is, mert A postamester-hez képest most egész más stílusban került éles bevetésre. A színészi teljesítményekkel nem is volt gond, maga a film viszont nem döntött le annyira a lábamról, mint amire számítottam.

A történet lényege, hogy Behman (N.C.) és Felson (Ron Perlman) a keresztes hadjárat szörnyűségein felbőszülve otthagyják a sereget és bűntudattal a lelkükben útra kelnek világot látni, mikor egy kis faluba érkezve szembesülnek a hónapok óta pusztító dögvész jelenségével, melynek kialakulásáért a Claire által alakított boszorkányt okolják. Miután a helyiek felismerik a két szökött lovagot, egyetlen menekülésük a börtön elől, ha egy távoli kolostorba viszik a lányt, ahol a papok reményei szerint majd kiűzik belőle a gonoszt, ezáltal megszűnik a pestis. Mindehhez a káprázotos festői táj erdős-hegyes útvonala tökéletesen asszisztál, valamint a helyenként már-már horrorisztikus hatást keltő jelenetek bevágása is jó ötletnek bizonyul, valahogy mégis bosszantóan lapos az egész.

Van egy két tetszetősebb képi megvalósítás, mint pl. a farkasok hentelése az erdő mélyén, de a játékidő nagy része alatt azért nem rágtam tövig a körmömet, ehhez azért kicsivel fantáziadúsabb akadályokra lenne szükség, mint egy "nagyon izgalmas" rozoga hídon való átkelés. Bármennyire is szerettem volna átérezni ezt az éjsötét atmoszférát, nem igazán hatott meg a dolog, egyedül Claire misztikus karaktere emelte kicsit a színvonalat, de ilyen boszorkásra "elcsúfítva" nem is volt túl nehéz dolga. Érzésem szerint a végére szánt monumentalitás sem sikerült annyira drámaian magasztosra, illetve a (szerintem kicsit szégyenlősen ábrázolt) vallási töltetre is kicsivel jobban rá lehetett volna feküdni. Ahogy a hozzáértők is mondták, valóban többet ki lehetett volna hozni ebből a sztoriból. Egyszer meg lehet nézni - egyébként fájó csalódás.

10/7

Feliratos trailer:

A legközelebbi film ajánló jövőhét vége felé várható, ahol ha minden igaz, az Antikrisztus és a Magasfeszültség kerül majd terítékre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://swampofslaughter.blog.hu/api/trackback/id/tr242620751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása